ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

O Βαρουφάκης παραδέχεται ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα... κάποτε μας έλεγε ότι έχουμε χρεοκοπήσει... (βίντεο)

Με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κοινοτικού Επιτρόπου Ολι Ρεν καταφέρθηκε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης και υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να διεκδικήσει αναθεώρηση του Μνημονίου.

«Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Εχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο» επεσήμανε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές αφού τα χρήματα της δόσης θα τα πάρουμε για να ξεπληρώσουμε τους ίδιους τους εταίρους.

«Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
 
 
http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/02/o_14.html

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online