ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν το γραφείο του Γ. Μέργου

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να καταλάβουν το προσωπικό γραφείο του κ. Μέργου στην οδό Σταδίου αποφεύγοντας πιθανές εντάσεις με κατάληψη στο γραφείο του στο υπουργείο καθώς υπάρχει το προηγούμενο με την κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Μέργου έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προθέσεις την κυβέρνησης για ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online