ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Σε πολιτική διαπραγμάτευση προχωράει ο Σαμαράς - Η τρόικα "γύρισε πίσω" 2 δισ: "Πάρτε πιο πειστικά μέτρα"

- Ο κ. Σαμαράς έχει ξεκινήσει επαφές με ομολόγους του χωρίς να αναφέρονται ονόματα
- Σηκώθηκαν και έφυγαν οι τροικανοί από το Μαξίμου μέσα σε μισή ώρα
- Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
- Θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα οι διαπραγματεύσεις – Δεν φεύγει η τρόικα
 

Σε πολιτική διαπραγμάτευση προχωράει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με ευρωπαίους ομολόγους του. Πολιτική διαπραγμάτευση τόσο για τα μέτρα όσο φυσικά και για την επιμήκυνση του χρέους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός είχε ήδη κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ομολόγους του χωρίς όμως να κατονομάσουν ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους συζήτησε το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους αλλά και για ένα δεύτερο κούρεμα.
 
Πάντως οι σημερινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι τρόικα απέρριψε μέτρα δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και παρότι η κυβέρνηση λέει πως δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο.

Η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής των απεσταλμένων της τρόικας Πωλ Τόμσεν κράτησε μόλις μιάμιση ώρα και ο Τόμσεν ήταν ιδιαίτερα φειδωλός σε όσα είχε να πει στους δημοσιογράφους.

Όταν ρωτήθηκε πως πηγε η συνάντηση, ο κ.Τόμσεν είπε: Ουδέν σχόλιο!

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τα εκκρεμή αυτά θέματα των 2 δισ. ευρώ τέθηκαν και στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση τους κράτησε μόλις μίση ώρα και όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να βρέθηκε η λύση για τα 2 δισ. ευρώ και σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση.

 
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρέμεινε για μισή περίπου ώρα ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε ότι η τρόικα ζητάει διευκρινήσεις και τους τις δίνει η κυβέρνηση ενώ γίνονται διαβουλεύσεις πάνω στο πακέτο των μέτρων που έχουν συμφωνήσει οι τρεις αρχηγοί.
 
...
 
 
 

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online