ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET - Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι

- Η εταιρεια κατέθεσε χθες αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99
- Δραστηριοποιείται στην Ελλαδα 30 χρόνια και αριθμεί περίπου 100 καταστήματα
- 3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Νeoset στη Χαλκίδα
- "Συνάδελφοι μου ζητάνε λεφτά να πάρουν γάλα στα παιδιά τους" λέει στο Newsit o Πρ. των εργαζομένων
- Τι θα γίνει με τις παραγγελίες χιλιάδων καταναλωτών
- Σιγήν ιχθύος από την εταιρεία, λέει πως θα εκδώσει σύντομα ανακοίνωση

Η ιστορική εταιρεία επίπλων ΝEOSET κατέθεσε χθες Τρίτη 13 Νοεβρίου 2012, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο.

Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το έτος 2011 η ΝEOSET παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και η εταιρεία αρνείται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους επισήμως και παραπέμπει σε ανακοινωση που θα εκδώσει σε συντομο χρονικό διάστημα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπαγωγη της στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως αυτό δε σημαίνει ούτε οτι η εταιρεία θα πτωχεύσει, ούτε οτι θα βάλει λουκέτο και τονίζουν σε κάθε περίπτωση πως οι παραγγελίες των καταναλωτών που ειναι σε εξέλιξη θα παραδωθούν κανονικά.


Η ΝΕΟSET ωστόσο είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα τα τελευταία 4 χρονια όπως καταγγέλουν στο Newsit οι εργαζομενοι καθώς είχε κάνει σαρωτικές απολύσεις ποοσωπικού όχι μόνο στο εργοστάσιο παραγωγής στη Χαλκίδα αλλά και στα καταστηματα που διατηρεί.

TI KATAΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Οπως δήλωσε στο Newsit o Γιάννης Χρυσάγης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής της ΝEOSET που βρίσκεται στα Βασιλικά Ευβοίας "μια εταιρεία που στο χώρο του επίπλου κατάφερε να φτιάξει το καλύτερο όνομα, κάποιοι με λάθος επιλογές και κινήσεις, διοικούντες με μισθούς άνω των 15.000 ευρώ εφτάσαν την εταιρεία σε τραγική κατάσταση. Δε δέχονται να συναντηθούν μαζί μας τα τελευταία 5 χρονια και μας βάζουν να υπογράφουμε τριημερα, τετραήμερα απειλωντας  μας με απολύσεις. Μας έχουν 3 μήνες απληρωτους και απο χθες που έχουμε μάθει οτι υπαχθήκαμε στο άρθρο 99 αρνούνται να μας ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, είμαστε στον αέρα. Ερχονται συνάδελφοι και μου ζητάνε 50 ευρώ για να αγοράσουν γάλα για το παιδί τους. Ντρέπομαι που το λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια". 


 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=174193&catid=3

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online