ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ο Τσίπρας ζει στην κοσμάρα του..


Πρωτοφανή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ομιλίας του προς τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ.

Μιλώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, προειδοποιώντας εμμέσως τους επενδυτές ότι αυτή η κυβέρνηση κρέμεται σε μία κλωστή.

«Κάποτε, ένας ιστορικός ηγέτης του ελληνικού Κοινοβουλίου, της Αριστεράς, ο Ηλιού, έλεγε "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα". Το ίδιο και εμείς τώρα. Είναι παράνομος ο διορισμός του κ. Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι παράνομος, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν την είχε. Και βέβαια, όταν οι νόμοι δεν ευνοούν τις αποφάσεις τους, τόσο το χειρότερο για τους νόμους. Το ίδιο κάνουν και με το Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ας αρχίσει λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση αυτής της κυβέρνησης εθνικής χρεοκοπίας» συνέχισε, «από δω, από εσάς, από τη ΛΑΡΚΟ. Ας πείτε εσείς "μολών λαβέ". Τα κλειδιά της χώρας δεν θα τους τα παραδώσουμε.
Δύο χρόνια τώρα καταστρέφουν την Ελλάδα. Διότι και οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να επανέλθουν. Όπως είπαμε και στη Βουλή, είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης και βεβαίως ισχυρής διαπραγμάτευσης, την οποία δεν μπορούν να κάνουν αυτοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι τους έχουν στο χέρι, διότι είναι οι ίδιοι που είναι στις λίστες Χριστοφοράκου, είναι οι ίδιοι που κρατάνε τις λίστες των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, είναι αυτοί που διαπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια».

Μιλώντας για «εγκλήματα» από την πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο από αυτά δεν είναι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτούς θα τους επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

«Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, όσο βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο, για να μην έχει στα χέρια της η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. που πολύ σύντομα θα αναλάβει, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά. Θέλουν τον ορυκτό πλούτο και, βεβαίως, αυτοί που κυβερνούν εδώ αγνοούν, αδιαφορούν, γι' αυτό το μεγάλο οικονομικό εθνικό έγκλημα».

«Τους ενόχλησε που πριν από μία εβδομάδα έδωσα μια συνέντευξη σε μία γερμανική εφημερίδα. Που είπα ότι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου εμείς δεν θα το επιτρέψουμε και είπα επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανείς σοβαρός επενδυτής, ο οποίος δεν θα αναλογιστεί ότι αυτή η κυβέρνηση κρέμεται σε μία κλωστή» εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να βροντοφωνάζουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε» διαμήνυσε, «αλλά με κάθε τρόπο εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε και αυτή την παράνομη δραστηριότητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online