ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ θα ζητήσει ο Στουρνάρας

Σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στου FT.

Στο CD περιλαμβάνεται λίστα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη, ενώ το είχε δώσει η ίδια η Λαγκάρντ (ως Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας) στον – τότε – ομόλογό της Γ. Παπακωνσταντίνου. Το CD όμως, εξαφανίστηκε από τα αρχεία «φέρνοντας το ΣΔΟΕ σε ακόμη μεγαλύτερη αμηχανία» όπως σχολιάζουν οι FT, μιας και η περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι, παραμένει άφαντη εδώ και 18 μήνες.

“Οι δύο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχες διαδικασίες, χωρίς όμως να τις ολοκληρώσουν κυρίως λόγω των πιέσεων από πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως δηλώνει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών” αναφέρουν στο σχετικό δημοσίευμα οι Financial Times.

 

 http://olympia.gr/2012/10/01/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84-%CE%B8%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE/

 

 

 

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online