ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Tι ψήφισαν οι Γερμανοί; Χρυσή Αυγή, Τσίπρα ή σταθερότητα;

Η Γερμανία ψήφισε. Η Μέρκελ είναι κυρίαρχη της χώρας της και όλης της Ευρώπης. Πέτυχε το μοναδικό. Να έχει «πατήσει» όλους τους αντιπάλους της και να διεκδικεί ακόμη και αυτοδυναμία.
Οι Σοσιαλιστές του άχρωμου Στάινμπρουκ, πήραν ένα ποσοστό 25%, ο αχώνευτος Βιετναμέζος Ρέσλερ βλέπει πλέον τα… ραδίκια ανάποδα, οι Πράσινοι πήραν ένα καλό ποσοστό ενώ η Αριστερά (οι φίλοι του Τσίπρα) δε έπιασαν διψήφιο ποσοστό και μάλλον ο Γκίζι θα πρέπει να είναι απογοητευμένος, ίσως και λίγο ο Τσίπρας.
Οι γερμανικές εκλογές πέρασαν στην ιστορία και μένει να δούμε το συνασπισμό δυνάμεων που θα κυβερνήσει με το μεγάλο αφεντικό να είναι η Μέρκελ. Εδώ κι ένα χρόνο στην Ελλάδα έβλεπαν με αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών. Πολλοί πίστευαν ότι μια ψαλιδισμένη Μέρκελ θα την οδηγούσε σε αλλαγή πολιτικής. Θα την «μαλάκωνε» απέναντι στους… σπάταλους Νότιους που όλο δάνεια ζητάνε.
Άλλωστε, μια πιο ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη ίσως οδηγούσε στην υλοποίηση υποσχέσεων σαν κι αυτές που έδωσε ο Στάινμπρουκ για νέο σχέδιο Μάρσαλ και για το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη.
Κανείς δεν ξέρει τώρα τι θα κάνει η Μέρκελ. Είναι η τελευταία της θητεία και μπορεί να κάνει πολλά. Μπορεί για παράδειγμα να φέρει τα πάνω – κάτω και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα ενισχύσουν την Ενωμένη Ευρώπη. Έτσι ώστε να μείνει στην ιστορία ως η καγκελάριος που συνέθεσε κι όχι αυτή που διέλυσε τη μεγάλη ευρωπαϊκή συμμαχία.
Μπορεί βέβαια και να μην το κάνει, να επιμείνει σε μια σκληρή δημοσιονομική πολιτική, σε μια τιμωρητική διαδικασία για τις απείθαρχες χώρες. Ίσως πάλι πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη μια Ευρώπη χωρίς π.χ. την Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα αντιληφθούμε τις προθέσεις της.
Όμως, γνωρίζοντας εμείς αυτά που δεν ξέρουν τα 67 εκατ. των Γερμανών ψηφοφόρων πρέπει να δούμε τελικά τι ψήφισαν και που θα οδηγήσει η… λαϊκή εντολή που έλαβε η Μέρκελ.
Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της. Μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή. Τα άκρα έχουν… ξεφύγει και ο κίνδυνος εμφυλίου δεν είναι καθόλου σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί απίστευτες θυσίες και είναι αδύνατον να υπομείνει κι άλλες. Όσο για το πολιτικό σύστημα, και ειδικά την κυβέρνηση; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι  με την πρώτη πίεση, με τα πρώτα σενάρια για νέα μέτρα, θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές και πιθανότατα η χώρα θα βυθιστεί στο χάος και την αστάθεια.
Έτσι, μένει να απαντηθεί το ερώτημα: Τι ψήφισαν οι Γερμανοί; Μήπως ψήφισαν σταθερότητα στην Ελλάδα, συνέχιση των προσπαθειών για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και έξοδο από την κρίση;
Μήπως ψήφισαν… Χρυσή Αυγή ή μπαχαλάκηδες της άκρας αριστεράς και του αναρχοαυτόνομου χώρου; Διότι είναι απόλυτα σίγουρο ότι μια συνέχιση της ασφυκτικής πίεσης στην Ελλάδα από την κ. Μέρκελ, θα οδηγήσει τον κόσμο στα άκρα; Ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος. Θα είναι το πιο καταστροφικό σενάριο.
Μπορεί επίσης να ψήφισαν… Τσίπρα και λοιπές δυνάμεις της αριστεράς. Διότι αν ζητήσουν νέα μέτρα και ρίξουν την κυβέρνηση τότε καλύτερα εκεί στο Βερολίνο να μάθουν… ελληνικά για να συνεννοούνται απευθείας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολύ σύντομα, τους επόμενους 2-3 μήνες ή ακόμη και με τις πρώτες εντυπώσεις από την τρόικα θα μάθουμε τι τελικά ψήφισαν οι Γερμανοί.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online