ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Α.Σαμαράς: Δεν κάνω πίσω στη συμμαχία των βολεμένων

“Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι από το δίλημμα των εκλογών”, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ναύπλιο, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ, θέτοντας το κόμμα του απέναντι “στη συμμαχία των βολεμένων”.
“Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Μην κουράζονται. Κανείς δεν τις θέλει», είπε, όμως ταυτόχρονα έθεσε το διακύβευμα των εκλογών εάν τελικά οδηγηθούμε σ΄αυτές: «Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων, το τεράστιο βάρος από τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας. Εμείς όχι. Οποιος τολμήσει, θα το μετανοιώσει».
Με τη φράση δε, «η Δημοκρατία έχει υπομονή αλλά δεν εκβιάζεται και το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται», ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει από την απόφαση για την ΕΡΤ.
Για την ακρίβεια, ότι η υπαναχώρησή του εξαντλείται στην συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε την Παρασκευή για μετάδοση προσωρινού ενημερωτικού προγράμματος από την δημόσια τηλεόραση μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.
Ο κ.Σαμαράς πάντως δεν αναφέρθηκε ούτε ευθεως ούτε υπαινικτικά στο σενάριο «νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με νέο πρωθυπουργό».
Ηθελαν απολύσεις αλλού;
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στη βάση της ΝΔ με όρους παράταξης και στους πολίτες με όρους κοινωνικού αυτοματισμού:
“Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί υπογράψαμε την περικοπή 2.000 θέσεων στον δημόσιο τομέα μέχρι τον Ιούνιο, να τις βρίσκαμε από αλλού για να μη πειράξουμε τους βολεμένους;”, ήταν η ατάκα που είχε αποδέκτες τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Ενώ στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για “την παράταξη του Κωνσαντίνου Καραμανλή, της μετριοπάθειας, που λέει την αλήθεια, τολμάει άλματα, ανατροπές και τομές”.
Οπως αναμενόταν, αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην παλιά ΕΡΤ όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της, τα προνόμια, “τους βολεμένους”, όπως επανέλαβε πολλές φορές.
Αποκαλύψεις
Προειδοποίησε , εκ νέου, για αποκαλύψεις επί όλων αυτών, αναφερόμενος στην έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας.
Προσπερνώντας τον τρόπο με τον οποίον επέλεξε να ξεκινήσει η εξυγίανση της δημόσιας Ρ/Τ, δηλαδή το “μαύρο” στις οθόνες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (“κάποιοι διατυπώνουν παράπονα για τον τρόπο”) παρότι στον τρόπο έχει εστιασθεί η κριτική και όχι στην αναγκη της εξυγίανσης, ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση δεν μπορούσε να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία: “Οσες φορές επιχειρήθηκε στο παρελθόν δεν είχε αποτέλεσμα”, είπε.


Πηγή:www.capital.gr

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online