ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Νεο κολπο: Βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί «το παίζουν» εφοπλιστές για να ξεφύγουν από το ΣΔΟΕ


Οι επιτήδειοι επειδή είδαν πως οι παλιότερες μέθοδοι δεν περνούν πλέον αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη διάταξη του υπουργείο Οικονομικών στους εφοπλιστές και παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφαλίζουν φορολογική ασυλία και αντί να πληρώνουν στην Εφορία 45% πλήρωναν μόνο 5%, ενώ την ίδια ώρα κάνουν βόλτες με τα πολυτελή κότερα τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.


Βιομήχανοι, γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί είναι να παριστάνουν στα χαρτιά τους εφοπλιστές όπως αναφέρει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Τώρα το ΣΔΟΕ και αφού έχουν χαθεί για ακόμα μία φορά τόσα χρήματα για τα κρατικά Ταμεία, υποστηρίζει πως αναζητά πόρτα – πόρτα αυτές τις εταιρείες με τους μαϊμού εφοπλιστές, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν στοχοποιήσει πάνω από 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες»

Οι έρευνες αφορούν

  • 188 άτομα που έχουν έδρα στην Κόστα
  • 27 στην Κύμη
  • 30 στην Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις 2 ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν μαϊμού.

Το περιοδικό αναφέρει και δύο παραδείγματα με γνωστό βιομήχανο ζύμης ο οποίος εμφάνιζε έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όταν του ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά διέγραψε το σκάφος του από την κατηγορία των ενοικιαζόμενων και το πούλησε!

Το άλλο είναι ακόμα πιο γελοίο! Στην Κέρκυρα, βρέθηκαν 2 πλοιοκτήτες που η μόνη τους επαγγελματική δραστηριότητα ήταν να ναυλώνει ένας το σκάφος της εταιρείας του άλλου! Σα να πήγαινε δηλαδή ο ένας τον άλλο βόλτα!
 
 http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7111.html
 
 

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online