ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Το ξήλωμα του πράσινου συνδικαλισμού θέλει δουλειά πολύ

Το ξήλωμα του πράσινου συνδικαλισμού θέλει πολύ χρόνο ακόμη, όπως αποδείχθηκε και από τις εκλογές στο 35ο τακτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ. Παρά το γεγονός ότι ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι απαξιωμένος και στα μάτια των εργαζόμενων δεν εκφράζουν κανέναν, τα αποτελέσματα έχουν τη σημασία τους και στέλνουν τα μηνύματα εκεί που πρέπει.
Για παράδειγμα, οι καταστροφείς του συνδικαλιστικού κινήματος και μόνιμοι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ για ακόμη μια φορά βγήκαν πρώτοι. Έστω και μεγάλες απώλειες κέρδισαν το 34,52% και πήραν 16 έδρες χάνοντας όμως 6 από το προηγούμενο συμβούλιο. Η ΔΑΚΕ διατήρησε τα ποσοστά της με 24,35% και 6 έδρες ενώ και η ΔΑΣ του ΚΚΕ κινήθηκε στα ίδια ποσοστά.
Καλή πορεία για την Αυτόνομη Παρέμβαση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ η οποία πήρε 5 έδρες από 3 που είχε ενώ δυναμική παρουσία θα έχει πλέον και ο «πράσινος» Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος με άλλους Πασκίτες συνδικαλιστές ίδρυσαν το Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ) που πήρε τρεις έδρες, αν και μέχρι το τέλος πίστευαν ότι θα πάρουν άλλες δύο έδρες.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Γ. Παναγόπουλος της ΠΑΣΚΕ πιθανότατα να επανεκλεγεί αν και θα έχει ισχυρή αντιπολίτευση εντός και εκτός της παράταξής του. Ωστόσο, για να λέμε και την αλήθεια, η ΓΣΕΕ δεν εκπροσωπεί πλέον πάνω από 450.000 εργαζόμενους και με τις καταργημένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ουσιαστικά δεν παίζει κανένα ρόλο στο εργατικό κίνημα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 423, έγκυρα 423, άκυρα-λευκά 0.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online