ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση


Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή.
«Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να εκπέμψουν Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος χθες το βράδυ έφτασε στην Κύπρο.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση πιο δυνατή και εξωστρεφής και επανέλαβε ότι Ελλάδα και Κύπρος μαζί μπορούν, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς τους πόρους, να καταστούν ακόμα πιο δυναμικές, πιο αναπτυξιακές και ανταγωνιστικές.
«Όνειρο μου είναι να ξεδιπλώσουμε μαζί τις αρετές μας για την ευημερία, την ασφάλεια και την ακτινοβολία του Ελληνισμού. Για την σταθερότητα και την ασφάλεια όλης της περιοχής μας», υπογραμμίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν αφέθηκαν να οδηγήσουν σε απομόνωση την χώρα και σε απώλειες στα εθνικά ζητήματα.
«Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα δεν κατάφερε να αποσταθεροποιήσει την χώρα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, οι ίδιες οι σφυγμομετρήσεις έδειξαν πως «ο Ελληνικός λαός εκτιμά την δουλειά που κάναμε και δεν βλέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση».
Υποστήριξε, τέλος, ότι τα μεγάλα και διαχρονικά εθνικά θέματα «δεν κλείνουν άρον-άρον», αλλά «ωριμάζουν και λύνονται».
«Όποιοι βιάζονται να κλείσουν υπό συνθήκες εξωτερικών πιέσεων τέτοια θέματα είναι πιθανότερο να τα αναπαράγουν», είπε.
Συνάντηση Σαμαρά - Χριστόφια
Τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως το Κυπριακό και τα προγράμματα οικονομικής αναπροσαρμογής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου.
Το δείπνο παρέθεσε ο κ. Χριστόφιας στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό.
Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της οικογένειας του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του οποίου είναι σήμερα το πρωί κεντρικός ομιλητής.
Ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης στο ξενοδοχείο του χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.
Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου θα έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ.
Αύριο, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Όσλο της Νορβηγίας, για την παραλαβή (μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες) του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που φέτος απονέμεται στην Ε.Ε..


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2262211

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online