ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της τρόικας στην Κύπρο

Της Κύπρου που βρήκε φυσικό αέριο, έ?


Τον τρίτο γύρο συναντήσεων ξεκίνησε σήμερα στην Κύπρο το κλιμάκιο της τρόικας για την προώθηση των μέχρι στιγμής συζητήσεων σε θέματα πολιτικής.
Στα θέματα αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διαρθρωτικής φύσεως ζητήματα, το μακροοικονομικό πλαίσιο, καθώς και θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Κατά την τρίτη επίσκεψη της τρόικας, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τελικό στόχο την επίτευξη συγκλίσεων, αναφέρει η ανακοίνωση. Οι διαβουλεύσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα, ενώ την Κυριακή το κλιμάκιο θα αξιολογήσει την κατάσταση από τις επαφές του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η παρούσα αποστολή του κλιμακίου της τρόικας στη Λευκωσία δεν θα είναι η τελευταία, πριν από την υπογραφή του μνημονίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταστεί δυνατή η συμφωνία, ώστε να προωθηθεί το κυπριακό μνημόνιο στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ, ως θετική εξέλιξη καταγράφεται η ψήφιση από τη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχεδίου για παροχή κυβερνητικής εγγύησης, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση θα παράσχει εγγυήσεις στην έκδοση ομολόγων από τις τράπεζες, σε μια προσπάθεια αύξησης της ρευστότητας στην οικονομία και βελτίωσης της αξιοπιστίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η παραχώρηση των κυβερνητικών εγγυήσεων για λογαριασμό των τραπεζών θα γίνεται για περίοδο όχι λιγότερη από τρεις μήνες και όχι περισσότερη από πέντε χρόνια, στη βάση διμερών συμβάσεων, που θα συνάπτονται μεταξύ της κυβέρνησης και τραπεζών.
newsbeast.gr

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online