ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Σμπώκος και πρώην σύζυγος του Ακη σήμερα στον ανακριτή

Είναι μεταξύ των 5 ατόμων που θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή και είναι οι νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται να διακίνησε και να απέκρυψε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής ανοίγει το νέο κύκλο των απολογιών και αναμένει σήμερα στο γραφείο του την πρώην σύζυγό του πρώην υπουργού, Γκούντρουν Μολντενάουερ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου 'Αμυνας Γιάννη Σμπώκο, τον ιδιοκτήτη εκδοτικού οίκου Νίκο Καρατζά, τον δικηγόρο Γιώργο Κωνσταντάτο και τον Φώτη Αρβανίτη.

Από τα στοιχεία της έρευνας των ανακριτών, όλο αυτό το διάστημα φαίνεται να αναδύεται κρίσιμος ρόλος στην διακίνηση χρήματος, του Γιάννη Σμπώκου άλλοτε στενού συνεργάτη, σε κυβερνητικές θέσεις, του πρώην υπουργού.

Το επί σειρά ετών στέλεχος του υπουργείου 'Αμυνας, «φωτογραφίζεται» ως κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της απόκτησης και διακίνησης παράνομων χρημάτων, τόσο στην απολογία του κατηγορούμενου Νίκου Ζήγρα , εξάδελφου του Τσοχατζόπουλου και διαχειριστή υπεράκτιων εταιρειών, όσο και από τις κατασχεθείσες προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού. Ο Ζήγρας υποστήριξε ότι ο, συγκατηγορούμενός του πλέον, Γιάννης Σμπώκος έκανε μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών «σε τσάντες» και ότι μέσω χρηματιστηριακής επένδυσε τεράστια χρηματικά ποσά.


Σε δεκάδες από τα επίμαχα χειρόγραφα, ο πρώην υπουργός φέρεται να απευθύνεται, κατά την εκτίμηση των αρχών, στον πρώην στενό συνεργάτη του από τον οποίο ζητά να φανεί συνεπής στις συμφωνίες που είχαν και να του επιστρέψει χρήματα.

Ο Σμπώκος αρνείται όσα του αποδίδονται και σε δηλώσεις του έχει διαψεύσει τα όσα έχουν λεχθεί σε βάρος του, δηλώνοντας ότι δεν έχει σχέση με πράξεις νομιμοποίησης παράνομου χρήματος.

Η πρώην σύζυγος του κ.Τσοχατζόπουλου καλείται από τον ανακριτή καθώς προέκυψε εμπλοκή της στην όλη υπόθεση τόσο από την ανάλυση οικονομικών στοιχείων και διαδρομών «μαύρου χρήματος» όσο και από την απολογία του Νίκου Ζήγρα που είχε αναφέρει στον κ. Μαλλή: «θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια που δεν δηλώνονταν πουθενά».


Οι πέντε κατηγορούμενοι εκτιμάται ότι θα λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, χθες, κλιμάκιο αστυνομικών του οργανωμένου εγκλήματος από την Αθήνα, έκανε έφοδο σε 5 εταιρείες και έξι διαμερίσματα που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προσωρινά κρατούμενου, στενού συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, ως διάδοχος του Ζήγρα στην διαχείριση εξωχώριων εταιρειών, Γιώργου Σαχπατζίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 4 σκληροί δίσκοι.

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=164926&catid=4

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online