ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

....στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη!!!!

Από κόσκινο περνά τα μητρώα Ασφαλιστικών Ταμείων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι... εντοπίστηκαν περιπτώσεις να λαμβάνουν συντάξεις και νομικά πρόσωπα.

Από κόσκινο περνά τα μητρώα Ασφαλιστικών Ταμείων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν περιπτώσεις να λαμβάνουν συντάξεις και νομικά πρόσωπα.

«Βλέπουμε Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΒΗΜΑ 99,5.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, από τους εν εξελίξει ελέγχους στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.


Όπως ανέφερε, η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ. Για τον ΟΑΕΕ τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι στα άλλα Ταμεία.

«Από τι στιγμή που ξέρουμε σε ποιον δίνει σύνταξη το Ταμείο προχωρούμε σε διασταύρωση με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Πρώτα ελέγχουμε το μητρώο, ύστερα κάνουμε τη διασταύρωση με τον ΑΦΜ», ανέφερε. Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ακόμη πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχει δηλωθεί «τυχαίος» Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και έχει δηλωθεί για την καταβολή της σύνταξης τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί σε άλλο πρόσωπο.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online