ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Διορισμένη συνεργάτιδα στο υπουργείο Άμυνας επί Άκη η Δούρου

Share

(Ανανεωμένο). Ένα από τα «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που προβάλλει, με κάθε αφορμή, ο Αλέξης Τσίπρας -στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία και να γίνει πρωθυπουργός- είναι η Ρένα Δούρου, η οποία εξελέγη μάλιστα στις 6 Μαΐου και βουλευτής Β΄ Αθηνών. Η κυρία Δούρου μάλιστα δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώνει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση.
Η σημερινή “Δημοκρατία” όμως συνδέει με δημοσίευμά της την κ. Δούρου με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών; Με το ΠΑΣΟΚ (του 2000-2004) του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη…
Για την ακρίβεια, η κυρία Δούρου -σύμφωνα με την «Δημοκρατία»- ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο (προφυλακισμένος σήμερα για τις μίζες στον Κορυδαλλό) κ. Τσοχατζόπουλος. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και όταν πήρε τη σκυτάλη του υπουργείου ο Γιάννος Παπαντωνίου. Επικεφαλής στο ινστιτούτο αυτό, για το οποίο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, είχε υπάρξει και ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος στη συνέχεια ορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η ίδια η κ. Δούρου πάντως δεν μας τα λέει καλά σχετικά με την απασχόλησή της στο υπουργείο Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Παρουσιάζει την πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων ως αποτέλεσμα ως κάτι απλό, που προέκυψε επειδή έστειλε ένα βιογραφικό και αμέσως αυτοί την προσέλαβαν επειδή είχε σπουδές στο εξωτερικό.
Την εποχή δηλαδή που οι προσλήψεις γίνονταν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ όλες οι άλλες γίνονταν με “δόντι” -με βύσμα εν προκειμένω μιας και πρόκειται για οργανισμό του υπουργείου Άμυνας- το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι κάποιοι εκτίμησαν τα μοναδικά της προσόντα και της πρόσφεραν μια θέση αναλύτριας στο πιο ακριβοπληρωμένο ίσως κομμάτι του δημοσίου.
Εκεί όπου οι συμβάσεις ήταν ετήσιες και πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο και που λειτουργούσε ως φορέας “βολέματος” κάποιων πολύ ξεχωριστών ημετέρων…
Κάποιων δηλαδή που έπρεπε να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους και η πληρωμές δικαιολογούταν με ειδικές γεωπολιτικές αναλύσεις για την περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.
Σύμφωνα με την επίσημη άποψη του υπουργείου Άμυνας, σκοπός του Ινστιτούτου είναι η παροχή, αποκλειστικά στον ΥΕΘΑ, απόψεων ή γνωμών σε θέματα αμυντικής πολιτικής και εξοπλισμών και ειδικότερα η επιστημονική υποβοήθηση και προβολή του έργου του επί θεμάτων εθνικής αμυντικής και στρατηγικής πολιτικής στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων και της γεωπολιτικής.
Δηλαδή, η κυρία Δούρου ενημέρωνε αποκλειστικά τον Άκη;
Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι “αυτά τα δύο χρόνια που δούλεψα ως αναλύτρια, δεν είχα δει ποτέ τους υπουργούς…αλλά γνώρισα πολύ σημαντικές προσωπικότητες και επιστήμονες που πέρασαν από εκεί συνεργαστήκαμε και έμαθα αρκετά πράγματα”…


 http://www.antinews.gr/2012/06/12/165886/#comment-997062

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online