ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Αυτόνομη κάθοδο αποφάσισε ο ΛΑΟΣ – προσχώρηση βουλευτών του στη ΝΔ


Share

(Ανανεωμένο).  Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.
Πρώτον αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.
Οι πρώην βουλευτές κ.Πλεύρης, Βελοπουλος, Κιλτιδης, Αποστολάτος και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ και φημολογείται η προσχώρησή τους στη ΝΔ.
Αργότερα ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε την προσχώρησή του στη ΝΔ με την εξής δήλωση: ”Οι στιγμές για την Πατρίδα είναι κρίσιμες και πρέπει να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης Τσίπρα, αντιευρωπαϊκής, φιλικής στη λαθρομετανάστευση και ενδοτικής στα εθνικά θέματα. Το πατριωτικό μου καθήκον και η συνείδηση, μου επιβάλλουν να είμαι παρών στη προσπάθεια αναχαίτισης μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Η Πατρίδα μπαίνει πάνω από τα κόμματα
Στην συνεδρίαση, ο κ.Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και είπε ότι ζήτησε από τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, η ΝΔ αντιπρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Τελικά αποφασίστηκε με  πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Γ. Καρατζαφέρης, που είναι ψυχολογικά καταβεβλημένος τις τελευταίες ημέρες λόγω κυρίως από τις αποχωρήσεις στελεχών και πρωτοκλασάτων βουλευτών του προς τη ΝΔ, περίμενε μια καλύτερη πρόταση από τη ΝΔ για να το ξανασκεφτεί και να μην προχωρήσει μόνος του. Ποια θα ήταν; Κεντρικός ρόλος για τον ίδιο και ισότιμη συμπεριφορά στους βουλευτές του με εκείνη των βουλευτών της ΝΔ. Δεν θέλει δηλαδή “να πάει στη ΝΔ και να είναι το ίδιο με τον Βορίδη” λένε πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο ως κύριος ανασχετικός παράγοντας των διαπραγματεύσεων προβάλλεται η υπερβολική απαίτηση του Καρατζαφέρη να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αριθμός βουλευτών του ΛΑΟΣ ίσος με το 25% της σημερινής δύναμης της ΚΟ της ΝΔ. Δηλαδή 25 και άνω βουλευτές.
Ρεπόρτερ
 http://www.antinews.gr/2012/05/19/162070

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online