ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Όλο "βράζουν" οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά όλα τα ψηφίζουν - Το παρασκήνιο της κριτικής στα νέα μέτρα

- Διαβάστε τί δήλωσε ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά για τα νέα μέτρα
- Ο Ε. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η τρόικα εξακολουθεί και ζητά απολύσεις στο δημόσιο
- Αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει έναν έναν τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα
- Την Τρίτη τελικά η ονομαστική ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα

Έντονη δυσαρέσκεια και κατήφεια επικράτησε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με την ενημέρωση που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Για άλλη μία φορά όμως παρά την όποια δυσαρέσκεια από τους κυβερνητικούς βουλευτές, δεν φαίνεται καμία διάθεση για καταψήφιση όλων των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάτι που χρεώνεται στους βουλευτές μιας και όλο γκρινιάζουν, αλλά πάντα παραμένουν πιστοί στην κομματική γραμμή.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα των μέτρων, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, καθώς όπως τόνισε οι εταίροι μας δεν μας πιστεύουν. Όπως σημείωσε για την εργασιακή εφεδρεία είναι ένα μέτρο με χαμηλή δημοσιονομική απόδοση, αλλά οι εταίροι μας πιέζουν για αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως για τον δημόσιο τομέα έρχονται και νέα μέτρα και σίγουρα απολύσεις, αφού η εφεδρεία δεν ικανοποιεί την τρόικα, που ζητά επειγόντως μέχρι το 2012 να έχουν μπει σε εφεδρεία ή να έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Αναφερόμενος ο κ. Βενιζέλος στη μείωση του αφορολόγητου, δήλωσε πως έγινε για να πλησιάσουμε τον μέσο όρο της Ε.Ε. υπογραμμίζοντας πως "δεν μπορεί εμείς που έχουμε πρόβλημα να το έχουμε ψηλότερα".

Πώς τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γιώργος Αμοιρίδης:
Να τα κάνουμε όλα με έναν πονο, σαν το τσιρότο. Όλο το δημόσιο είναι τωρα στο ποδι. Η εφεδρεία να αντιστοιχεί σε χρονικό διάστημα ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και όχι σε απολύσεις.

Τόνια Αντωνιου: Τελικά έτσι όπως πάμε είναι σαν να τρέχουμε με 200 πάνω στον τοίχο. O Δρούτσας και ο Mόσιαλος βρίζουν τους βουλευτές στις παραμονές των μέτρων. Τυχαίο;

Βάσω Παπανδρέου: 6 δόσεις 6 φορές σώσαμε τον τόπο. Πόσες φόρες υπάρχει πλήρης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης; Δεν μπορουμε να φορολογούμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους.. Πλεόνασμα το 2012 με ύφεση αποκλείεται

Μιχάλης Τζελέπης: Οι μη έχοντες πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση δεν μπορούν να μην μιλάνε για εκλεγμένους βουλευτές. Να ζητήσει συγγνώμη... (σ.σ. ο Μόσιαλος). Να εξαιρεθούν από τη μείωση του αφορολόγητου οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Για να πειστούμε θέλουμε εγγυήσεις και σχεδιο ότι θα έχουμε αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος για τον κ. Μόσιαλο ήταν και το σημερινό επεισόδιο στη Βουλή

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:
Να διασφαλιστεί η απόφαση του Ιουλίου καθώς και η 6η δόση και σε χρόνο που δεν διακυβεύεται η πορεία της χωρας να πάμε σε εκλογές

Δημήτρης Λινζτέρης: Να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός που θα ανοίγει το δρόμο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Μιλένα Αποστολάκη: Αμφισβητείται η αξιοπιστία μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οφείλεται στις δικε΄ς μας αστοχίες και καθυστερήσεις. Ποιος φταίει που δεν έγινε ούτε 1 αποκρατικοποίηση και πως αυτές θα γίνουν σήμερα με το χρηματιστήριο τόσο χαμηλά χωρίς να κατηγορηθούμε για ξεπούλημα.

Δημήτρης Κουσελάς: Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πληρώνει αλλά γιατί τα βάρη είναι άδικα Δεν είμαι διατεθειμένος να συζητήσω απολύσεις.

Νίκος Σαλαγιάννης: Έως τις 31/10 η κυβέρνηση να μας πει και να μας πείσει για το σχέδιο της εξόδου από την κρίση

Ελπίδα Τσουρή: Η κυβερνηση μοιάζει με φάλτσα ορχήστρα στον Τιτανικό με το πλήρωμα και τους επιβάτες ξαφνιάσμενους, ζαλισμένους και πανικόβλητους να πέφτουν στη θάλασσα.

Κώστας Γείτονας: Στη μέση του δρόμου φαίνεται σαν να έχουμε κιοτέψει. Στη μέση της διαδρομής δεν σταματάς να βσαδίζεις και να προχωράς. Η κυβέρνησης πρέπει να λειτουργήσει σαν κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και όχι συμβατκά.

Πάντως, στην κυβέρνηση ο φόβος της καταψήφισης της τροπολογίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται οτι την αναγκάζει να μεταθέσει την ψήφισή της για την Τρίτη.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online