ΜΕ ΑΠΟΨΗ...

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Γκρεμίστηκε το Χρηματιστήριο με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 4%...

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός που έγινε ειδικά για αναπτυξιακούς λόγους αφού δημιουργήθηκε υπουργείο επενδύσεων, δεν έφερε γούρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που γκρεμίστηκε κατά 3,29%. Άνω του 7% οι απώλειες για Εθνική και Eurobank.


Οι λόγοι για την εντυπωσιακοί υποχώρηση είναι τρεις. Οι...





ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο για το χρέος της Ευρώπης, δεύτερον η φημολογία για τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και τρίτον η απογοήτευση που έφερε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Έτσι με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να υποχωρούν, η πτώση του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α. επιταχύνθηκε κλείνοντας χαμηλότερα κατά 3,29% στις 1.618 μονάδες.



Το υψηλότερο ποσοστό πτώσης 3,75% έφερε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ακολούθησαν με μικρότερες απώλειες της μεσαίας , 2,33% και της μικρής 0,98%.



Οι τράπεζες έχασαν το 4,83% της αξίας τους καθώς η μετοχή της Εθνικής της μεγαλύτερης σε χρηματιστηριακή αξία τράπεζας υπέστη μεγάλες απώλειες 7,14%. Ανάλογη πτώση 7,12% σημείωσε και η μετοχή της Eurobank. Η Alpha Bank υποχώρησε 5,07%, η Αγροτική 2,73%. Με θετικό πρόσημο 0,25% έκλεισε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, που σήμερα έκοψε δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.



Σημαντικές απώλειες είχαν κι άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως Μυτιληναίος 5,5%, Ελλάκτωρ 4,68%, Coca Cola 2,45%, ΔΕΗ 3,39% . ΟΤΕ και ΟΠΑΠ είχαν μικρότερη πτώση 1,37% και 1,68% αντίστοιχα.



Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 93 εκατ. ευρώ.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online